Forum Kabelové televize Kadaň

Tady se můžete "vykecat" .....
Právě je čtv dub 27, 2017 11:27 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: pon led 19, 2015 6:18 pm 
Offline
X000000
X000000
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 09, 2003 3:27 pm
Příspěvky: 508
Bydliště: Kadaň
Paráda, už to běží. Díky za radu.

Plánujete v dohledné době rozšířit nabídku IPTV?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: úte led 20, 2015 5:27 am 
Offline
X000000
X000000

Registrován: stř čer 04, 2003 7:41 pm
Příspěvky: 514
Bydliště: Husova 1324
Také bych rád, i když je to zatím nedokonalé (zkušební).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: stř led 21, 2015 12:04 pm 
Offline
X000000
X000000
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 09, 2003 3:27 pm
Příspěvky: 508
Bydliště: Kadaň
Kéž by se to časem vychytalo a každý měl přístup k IPTV podle toho, jakou má nabídku na KT.. To by byla pecka :-)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: pon dub 27, 2015 7:38 pm 
Offline
0000000
0000000
Uživatelský avatar

Registrován: pát kvě 30, 2003 8:54 pm
Příspěvky: 416
Bydliště: Kadaň City
takový dotaz ohledně IPTV

když propojím notebook s routrem kabelem tak IPTV běží

rychlost je viz screen

Obrázek

když propjím notebook přes wifi tak IPTV nejde spustit

rychlost je viz screen
Obrázek

router mám NETGEAR WNR3500Lv2 (aktuální firmware)


zkoušel jsem nastavit

povolit proxy IGMP
zapnul RIP-2M multicast
nastavil a povolil Qos

a přes wifi stále nic, nemá někdo nějaký nápad, nebo to přes WIFI prostě nerozchodím

Díky za rady


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: pon dub 27, 2015 8:02 pm 
Offline
X000000
X000000

Registrován: stř čer 04, 2003 7:41 pm
Příspěvky: 514
Bydliště: Husova 1324
První vyzkoušej trivialitu:
vypnout na chvíli antivirový program či jiné programy chovající se jako firewall.

Patrně ti běží pouze IGMPproxy. Proto běží jen na kabelu, přes WiFi se to neprotáhne, WiFi karta dá propustnost cca 1Mbit/s pro tento tok, protože si asi myslí že jde o broodcast, i když jde o multicast. Vypnout to nelze.
Já abych to přijmul přes WiFi, tak používám udpxy, který mi to převede na unicast (přenos pomocí HTTP) a funguje to dobře i přes WiFi.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: pon dub 27, 2015 9:56 pm 
Offline
X000000
X000000
Uživatelský avatar

Registrován: pát kvě 30, 2003 7:05 pm
Příspěvky: 629
Bydliště: Kadaň
A jaký wifi router doporučuješ pro běžného uživatele, aby šlo vše v pohodě ? :-)

_________________
Zdar Canadien


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: pon dub 27, 2015 10:19 pm 
Offline
X000000
X000000

Registrován: stř čer 04, 2003 7:41 pm
Příspěvky: 514
Bydliště: Husova 1324
Zkusil bych první, zda je možné tam dát Open-WRT či DD-WRT na stávající router a pak se pokusit přidat udpxy a to udpxy tam nastavit. Na DD-WRT před rokem a půl jsem úspěch neměl (testoval routry Asus a Netgear), ale teď bych šel na to jinak (asi vím , kde jsem udělal chybu), budu zkoušet v létě. Pro běžného uživatele co to jen chce zapíchnout: aktuálně nevím co bych doporučil. Jedině se zeptat na kabelovce.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: úte dub 28, 2015 8:09 am 
Offline
Site Admin
Site Admin

Registrován: pát kvě 30, 2003 4:43 pm
Příspěvky: 1067
Dobrý den,

doporučil bych stáhnout paketový sniffer (např. Wireshark) a odchytl bych provoz na wifi rozhraní, zda na něj teče IGMP.

Josef Nový

x-man píše:
takový dotaz ohledně IPTV

když propojím notebook s routrem kabelem tak IPTV běží

rychlost je viz screen

Obrázek

když propjím notebook přes wifi tak IPTV nejde spustit

rychlost je viz screen
Obrázek

router mám NETGEAR WNR3500Lv2 (aktuální firmware)


zkoušel jsem nastavit

povolit proxy IGMP
zapnul RIP-2M multicast
nastavil a povolil Qos

a přes wifi stále nic, nemá někdo nějaký nápad, nebo to přes WIFI prostě nerozchodím

Díky za rady


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: úte dub 28, 2015 7:43 pm 
Offline
0000000
0000000
Uživatelský avatar

Registrován: pát kvě 30, 2003 8:54 pm
Příspěvky: 416
Bydliště: Kadaň City
tak jsem zkoušel Wireshark a výsledek je že přes WIFI neleze z routeru žádné IGMP

přes kabel jede IGMPv3

máte někde přesně specifikovaný co musí router podporovat aby běžela korektně IPTV??

Děkuji


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: stř dub 29, 2015 6:50 am 
Offline
Site Admin
Site Admin

Registrován: pát kvě 30, 2003 4:43 pm
Příspěvky: 1067
Dobrý den,

podívejte se, zda není podpora IGMP pouze na ethernetovém rozhraní, popřípadě zda se nedá zapnout i na wifi.
Josef Nový

x-man píše:
tak jsem zkoušel Wireshark a výsledek je že přes WIFI neleze z routeru žádné IGMP

přes kabel jede IGMPv3

máte někde přesně specifikovaný co musí router podporovat aby běžela korektně IPTV??

Děkuji


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: ned kvě 03, 2015 8:29 pm 
Offline
0000000
0000000
Uživatelský avatar

Registrován: pát kvě 30, 2003 8:54 pm
Příspěvky: 416
Bydliště: Kadaň City
tak podle zjištění opravdu IGMP přes WIFI nejede, respektivě ano ale jen do 1Mbps

Chtěl jsem se zeptat, jestli routery co nabízí KT podporují IPTV i přes WIFI ?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: pon kvě 04, 2015 6:11 am 
Offline
Site Admin
Site Admin

Registrován: pát kvě 30, 2003 4:43 pm
Příspěvky: 1067
x-man píše:
tak podle zjištění opravdu IGMP přes WIFI nejede, respektivě ano ale jen do 1Mbps

Chtěl jsem se zeptat, jestli routery co nabízí KT podporují IPTV i přes WIFI ?

Děkuji


Dobrý den,

ano, routery které prodáváme, mají podporu IGMP i na Wifi rozhraní.

Josef Nový


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: čtv lis 12, 2015 2:30 pm 
Offline
X000000
X000000

Registrován: stř čer 04, 2003 7:41 pm
Příspěvky: 514
Bydliště: Husova 1324
Dobrý den,
plánujete další TV stanice přes IPTV? (Základní nabídka)
Aktuálně jsem dodělal pár nastavení, perfektně to běží přes igmpproxy a slušně také přes udpxy, k tomu mohu sledovat TV prakticky na celém světě díky OpenVPN, vše běží i přes WiFi bez sekání.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: pon lis 16, 2015 10:37 am 
Offline
Site Admin
Site Admin

Registrován: pát kvě 30, 2003 4:43 pm
Příspěvky: 1067
MilanMr píše:
Dobrý den,
plánujete další TV stanice přes IPTV? (Základní nabídka)
Aktuálně jsem dodělal pár nastavení, perfektně to běží přes igmpproxy a slušně také přes udpxy, k tomu mohu sledovat TV prakticky na celém světě díky OpenVPN, vše běží i přes WiFi bez sekání.


Dobrý den,
na počítači budete stejně moci sledovat pouze "omezenou nabídku" , ostatní nabídky musejí být kodovány a párovány se set-top-boxem.
Pouze mobilní verzi (snížená kvalita obrazu) je po schválení od distributora možné šířit (párování s MAC adresou).

Josef Nový


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: IP TV
PříspěvekNapsal: stř pro 02, 2015 5:00 pm 
Offline
X000000
X000000

Registrován: stř čer 04, 2003 7:41 pm
Příspěvky: 514
Bydliště: Husova 1324
IPTV - nejde Prima HD


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz