Forum Kabelové televize Kadaň
https://forum.ktkadan.cz/

Naladění PC karty CableStar HD 2
https://forum.ktkadan.cz/viewtopic.php?f=31&t=11942
Stránka 1 z 1

Autor:  rybcek [ sob bře 19, 2011 11:32 am ]
Předmět příspěvku:  Naladění PC karty CableStar HD 2

Dobrý den.
Zakoupil jsem si kartu do PC pro příjem DVB-C CableStar HD 2.
Prosím o radu jak naladit digitální nabídku DN-1.
V nabídce frekvencí není 186MHz na které DN-1 vysílá.
Jsou tam pouze frekvence 184500kHz a potom 191500kHz.
Nabídku DN-2 a DN-3 jsem bez problémů naladil.

[SATTYPE]
1=4000
2=Kabel (dvb-c)

[DVB]
0=106
1=50500,3,6900
2=57500,3,6900
3=64500,3,6900
4=71500,3,6900
5=78500,3,6900
6=85500,3,6900
7=92500,3,6900
8=99500,3,6900
9=107500,3,6900
10=114500,3,6900
11=121500,3,6900
12=128500,3,6900
13=135500,3,6900
14=142500,3,6900
15=149500,3,6900
16=156500,3,6900
17=163500,3,6900
18=170500,3,6900
19=177500,3,6900
20=184500,3,6900
21=191500,3,6900
22=198500,3,6900
23=205500,3,6900
24=212500,3,6900
25=219500,3,6900
26=226500,3,6900
27=233500,3,6900
28=240500,3,6900
29=247500,3,6900
30=254500,3,6900
31=261500,3,6900
32=268500,3,6900
33=275500,3,6900
34=282500,3,6900
35=289500,3,6900
36=296500,3,6900
37=306000,3,6900
38=314000,3,6900
39=322000,3,6900
40=330000,3,6900
41=338000,3,6900
42=346000,3,6900
43=354000,3,6900
44=362000,3,6900
45=370000,3,6900
46=378000,3,6900
47=386000,3,6900
48=394000,3,6900
49=402000,3,6900
50=410000,3,6900
51=418000,3,6900
52=426000,3,6900
53=434000,3,6900
54=442000,3,6900
55=450000,3,6900
56=458000,3,6900
57=466000,3,6900
58=474000,3,6900
59=482000,3,6900
60=490000,3,6900
61=498000,3,6900
62=506000,3,6900
63=514000,3,6900
64=522000,3,6900
65=530000,3,6900
66=538000,3,6900
67=546000,3,6900
68=554000,3,6900
69=562000,3,6900
70=570000,3,6900
71=578000,3,6900
72=586000,3,6900
73=594000,3,6900
74=602000,3,6900
75=610000,3,6900
76=618000,3,6900
77=626000,3,6900
78=634000,3,6900
79=642000,3,6900
80=650000,3,6900
81=658000,3,6900
82=666000,3,6900
83=674000,3,6900
84=682000,3,6900
85=690000,3,6900
86=698000,3,6900
87=706000,3,6900
88=714000,3,6900
89=722000,3,6900
90=730000,3,6900
91=738000,3,6900
92=746000,3,6900
93=754000,3,6900
94=762000,3,6900
95=770000,3,6900
96=778000,3,6900
97=786000,3,6900
98=794000,3,6900
99=802000,3,6900
100=810000,3,6900
101=818000,3,6900
102=826000,3,6900
103=834000,3,6900
104=842000,3,6900
105=850000,3,6900
106=858000,3,6900

Autor:  Elpro [ sob bře 19, 2011 3:16 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladění PC karty CableStar HD 2

Předpokládám, že používáš DVB Viewer:
1. Najdi adresář, kde jsou uloženy INI soubory s přednastavenými frekvencemi - já ho mám v C:\Documents and Settings\All Users\Data Aplikací\CMUV\DVBViewer\Transpponders.
2. V nalezeném adresáři vytvoř nový soubor, třeba s názvem ktkadan.ini (použij např. Notepad) a do něj nakopíruj následující obsah:
Kód:
[SATTYPE]
1=4000
2=KT Kadan

[DVB]
0=16
1=186000,0,6900
2=226000,0,6900
3=610000,0,6875
4=714000,0,6900
5=722000,0,6900
6=730000,0,6900
7=738000,0,6900
8=746000,0,6900
9=754000,0,6900
10=762000,0,6900
11=770000,0,6900
12=778000,0,6900
13=794000,0,6900
14=802000,0,6900
15=810000,0,6900
16=818000,0,6900

Je tam seznam frekvencí, které KT používá nebo hodlá používat pro DVB-C.
3. Při vyhledávání kanálů zvol do "Seznam transpond." nově vytvořený KT Kadan, nastav počáteční frekvenci 186000, koncovou 818000 a spusť "Prohledat rozsah".

Autor:  rybcek [ sob bře 19, 2011 4:12 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladění PC karty CableStar HD 2

Dobrý den.
Používám DVBViwer TE2.
Udělal jsem to jak jste mi poradil, ale v seznamu Transpordérů se mi to neobjevilo.
Vašek.
Jedině že to okno je na ten seznam krátké a museli by se některé soubory vymazat.

Autor:  Elpro [ ned bře 20, 2011 11:06 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladění PC karty CableStar HD 2

Pravděpodobně děláš něco špatně. Do jakého adresáře jsi přidal ten INI soubor? Doufám, že ne do Program Files, musí to být ve složce uživatelských nastavení (Document and Setings nebo Users). V dialogovém okně "Prohledat kanály" máš Typ příjmu: "Kabel"?
Já mám sice verzi DVB Viewer Pro, ale části pro ladění kanálů budou určitě ve všech verzích stejné.

Autor:  rybcek [ ned bře 20, 2011 11:08 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladění PC karty CableStar HD 2

No já to mám v Program files. Jinde ty ini soubory nejsou.
Asi to budu muset znovu nainstalovat jinam.
Vašek.

Autor:  rybcek [ ned bře 20, 2011 11:44 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladění PC karty CableStar HD 2

Tak jsem to nainstaloval znova a povedlo se to. Velký dík za pomoc.
Vašek. :D

Autor:  bandito [ ned dub 17, 2011 2:34 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladění PC karty CableStar HD 2

Měl jsem stejný problém s naladěním DN1. Informace zde uvedené mi moc pomohly a už jsem to naladil taky :lol:
*.ini soubor mám nyní umístěn v: c:\Program Files\DVBViewer TE2\Transponders\, ale po pouhém zkopírování ten soubor při rozbalení nabídky "skenování kanálů" a "Seznam transpodér" nebyl vidět. Musel jsem DVB Viever TE2 odinstalovat a znovu nainstalovat a po opětovném zkopírování souboru už tam vidět byl.
Mám CPU AMD Athlon 64 X2 4200+ a obraz je opravdu vynikající. U programů v HD se však obraz po několika sekundách vždy na chvilinku zasekne - předpokládám, že je to právě slabým procesorem (výrobce uvádí pro sledování HDTV IntelP4D830 nebo Athlon x2 min 2 x 3,0 GHz).

Když postím zvuk z počítače do zesilovače, je v reproduktorech slyšet brum. Řešil jste někdo tento problém(doporučení kvalitní zvukové karty)?

Autor:  Elpro [ pon dub 18, 2011 10:56 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladění PC karty CableStar HD 2

bandito píše:
... U programů v HD se však obraz po několika sekundách vždy na chvilinku zasekne - předpokládám, že je to právě slabým procesorem...

Ano, to je pravděpodobné, já mám výkonnější procesor a HD programy jsou zcela plynulé.

bandito píše:
...Když postím zvuk z počítače do zesilovače, je v reproduktorech slyšet brum. Řešil jste někdo tento problém(doporučení kvalitní zvukové karty)?

Kvalitnější karta nepomůže, příčinou brumu je pravděpodobně tzv. zemní smyčka, za kterou může rozdílný potenciál ochranného vodiče v zásuvkovém okruhu v bytě a potenciál pláště koaxiálního kabelu od KT. Řešením je zařadit do přívodního koaxiálu galvanický oddělovač.

Autor:  bandito [ úte dub 19, 2011 1:30 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladění PC karty CableStar HD 2

Nějaké konkrétní doporučení galvanického oddělovače (značka)?
Na základě předešlého infa jsem ze zesilovače (receiveru) odpojil koaxiální kabel (pro příjem rádia) a brum se podstatně snížil. Když ještě současně odpojím cinch šňůru z TV do zesilovače (zvuk do repro) potom je zvuk ze zvukové karty bez brumu a naprosto dokonalý!!

Autor:  Elpro [ stř dub 20, 2011 9:33 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Naladění PC karty CableStar HD 2

bandito píše:
Nějaké konkrétní doporučení galvanického oddělovače (značka)?...

Můžeš si vybrat:
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Gal ... 0oddelovac
Já mám typ FM2-F (je na F konektory)

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/