Forum Kabelové televize Kadaň
https://forum.ktkadan.cz/

Znovu Cablestar HD2
https://forum.ktkadan.cz/viewtopic.php?f=31&t=13121
Stránka 1 z 1

Autor:  demmi [ ned čer 10, 2012 5:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Znovu Cablestar HD2

Dobrý den.
Díky transpondersu z fora mi chodí programy z DN-1, ale zbytek nemohu naladit. Originál CD s ovladači nemám, tak jsem stáhl DVB viewer TE2 pro windows 7 ze stránek technisat. Už jsem vyzkoušel všechny možnosti ladění, které tam jsou. Dokonce jsem zkoušel i plnou verzi, ale stále nic. Předem děkuji za Vaše rady.

Autor:  Elpro [ úte čer 12, 2012 10:22 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Znovu Cablestar HD2

Už jsi četl následující vlákno? http://phorum.ktkadan.cz/viewtopic.php?f=31&t=11942
Je tam popsáno vše co potřebuješ. Jestli máš Windows 7, budeš mít cestu k INI souborům trochu jinou (c:\users\All Users\...), také musíš povolit zobrazení skrytých souborů a složek.

Aktuální obsah INI souboru je zde (je tam navíc frekvence 690 MHz):
Kód:
[SATTYPE]
1=4000
2=KT Kadan

[DVB]
0=16
1=186000,0,6900
2=226000,0,6900
3=610000,0,6875
4=690000,0,6900
5=714000,0,6900
6=722000,0,6900
7=730000,0,6900
8=738000,0,6900
9=746000,0,6900
10=754000,0,6900
11=762000,0,6900
12=770000,0,6900
13=778000,0,6900
14=794000,0,6900
15=802000,0,6900
16=810000,0,6900
17=818000,0,6900

Pokud něco nebude jasné, ptej se...

Autor:  demmi [ stř čer 13, 2012 5:51 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Znovu Cablestar HD2

Dík, ale předešlé vlákno jsem si samozřejmě přečetl a dokonce z toho výpisu jsem si vytvořil transporders, který jsem zkopíroval jako C:\Users\All users\CMUV\....... dále C:ProgramData\CMUV...... a ještě v přímo ve vieweru v ProgramFiles. Všechny původní jsem vymazal zůstal jen KT Kadan který se mi normálně zobrazil a naladil jsem programy čt1 až čt24, nova a prima fam. očko, Das ErsteHD, ZDF HD a radia dál už nic. Teď jsem vyzkoušel vytvořit transporders s tou přidanou frekvencí 690 MHZ a ten si mi DVBVieweru vůbec nezobrazil, tak se prosím podívej jestli v něm není nějaká chyba a nebo možná bude chyba mezi židlí a PC.
Děkuji.

Autor:  Elpro [ čtv čer 14, 2012 7:21 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Znovu Cablestar HD2

Chyba v něm není, obsah jsem kopíroval přímo z toho souboru. Netuším co děláš špatně. Až budu doma, můžu ti sem dát krátký popis, jak probíhá vyhledávání kanálů v DVBVieweru.

Autor:  demmi [ pát čer 15, 2012 5:31 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Znovu Cablestar HD2

Tak chyba byla mezi židlí a počítačem. Špatně jsem zkopíroval ten výpis pro trasporders s tou frekvencí 690MHZ. Dneska jsem ho vytvořil nový a už to jede, tak že moc děkuji za radu. Teď už musím akorát dořešit kanaly v HD mám na nich záškuby a taky se mi zdá, že není synchronizované audio a video, to přikládám kodekům nebo spíše slabému hardware, protože při přehrávání HD kanálů kolísá zatížení CPU z 20% až na 99%. Moje HTPC je Athlon X2 4050e, Ram 3GB DDR2/800MHZ single memory, ATI HD5450 1GB/2GB hypermemory. Spoléhal jsem na tu ATInu, že to bude umět Hardwarově, tak ještě jednou děkuji a jdu bádat.

Autor:  Elpro [ pon čer 18, 2012 7:55 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Znovu Cablestar HD2

Tak sláva, že to jde.
To škubání HD kanálů by mi asi dost vadilo. Mám taky už starší procesor Intel Core 2 Q6600 a HD programy zvládá zcela plynule a audio je synchronní s obrazem. Možná máš jen pomalé kodeky. Pohraj si s tím. Máš možnost přiřadit různé kodeky pro Video A / Video B. Jak ti tvé HTPC přehrává filmy v HD z disku, zvládá to?

Autor:  demmi [ úte čer 19, 2012 5:42 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Znovu Cablestar HD2

Už to DVDVieweru neškube, pomohl kodek CoreAVC zatížení max 17%, ale stále jsem přesvědčen že by to měla zvládnout ta ATIna. Teď se mi zas nedaří DVBLink vše nastaveno, ale když chci naladit kanály, tak se mi MCE restartuje a pak mi tvrdí že není nainstalován TV tuner. Ještě zkusím naistalovat SP1 pro win7.
Jinak HD disky jsem ještě nezkoušel. Je to hrůza na přehrávání TV a HD v MCE to chce jen placenej soft, pokud si budu muset všechen soft koupit, tak se mi už vyplatí koupit bluray přehravač a telku s WIFI.

Autor:  Elpro [ stř čer 20, 2012 8:12 am ]
Předmět příspěvku:  Re: Znovu Cablestar HD2

Nevidím žádný důvod pro používání Windows Media Center. Nahrávání TV na disk zvládá perfektně DVBViewer (včetně načasování, probuzení z hibernace, timeshiftingu) a pro přehrávání videa (včetně HD) existuje spousta aplikací a zadarmo - můj oblíbený je "Media Player Classic Home Cinema" nebo "VLC Media Player" (oba dobře zvládají deinterlaci).
Jinak pro rychlou úpravu nahraných pořadů se mi osvědčil "Womble MPEG video Wizard DVD" (oříznutí začátku a konce, vystřižení reklam). U záznamů SD (standardní rozlišení, MPEG2) probíhá vše bez rekomprese, tedy velmi rychle. Pro záznamy HD (MPEG4-AVC) je dobrý "VideoRedo TV Suite" - také to umí bez rekomprese.

Autor:  demmi [ stř črc 04, 2012 4:48 pm ]
Předmět příspěvku:  Re: Znovu Cablestar HD2

Děkuji za rady, které mi opravdu pomohli. Nakonec si znamí, ten soft koupili a chodí mu to opravdu perfektně i v W7MCE.Tak ještě jednou děkuji. Petr

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/