Forum Kabelové televize Kadaň

Tady se můžete "vykecat" .....
Právě je pon pro 09, 2019 12:30 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HD a teletext
PříspěvekNapsal: úte črc 23, 2013 12:57 pm 
Offline
0000000
0000000

Registrován: pát lis 28, 2003 8:04 pm
Příspěvky: 274
Dobry den
u moji televize kdyz prepnu na HD kanal tak me nefunguje teletex a guide zobrazuje jen dva porady -vysilany a dalsi . Kdyz to prepnu na normalni vysilani vse funguje jak ma .Je problem v signalu nebo v televizi?
Dekuji za odpoved


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HD a teletext
PříspěvekNapsal: úte črc 23, 2013 7:45 pm 
Offline
0000000
0000000
Uživatelský avatar

Registrován: pát kvě 30, 2003 8:54 pm
Příspěvky: 418
Bydliště: Kadaň City
u HD programů teletext nefunguje
není problém ani v TV ani v signálu


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HD a teletext
PříspěvekNapsal: čtv črc 25, 2013 1:24 pm 
Offline
0000000
0000000

Registrován: pát lis 28, 2003 8:04 pm
Příspěvky: 274
od proc to nefunguje? Bude to nekdy fungovat?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HD a teletext
PříspěvekNapsal: čtv črc 25, 2013 7:12 pm 
Offline
0000000
0000000
Uživatelský avatar

Registrován: pát kvě 30, 2003 8:54 pm
Příspěvky: 418
Bydliště: Kadaň City
technicky to nejde, není to problém kabelovky, HD programy prostě teletext vysílat neumí, protože není žádná norma, která by to určovala.


Normy EN 300 472 a EN 300 468, které specifikují ukládání teletextu do datového streamu, popisují pouze ukládání v SD rozlišení. V příslušném deskriptoru je třeba vždy uvést čísla řádek, na nichž je teletext vysílán. Např. u ČT 1 jsou to řádky 7, 8, 9, 19, 12, 13, 14, 15, 19, 20 a 320, 321, 322, 323, 325, 326, 327, 328, 332. Problém je v tom, že řádky 320 až 332 jsou u HD signálu, který má celkem 1080 řádek, součástí aktivního obrazu a čísla řádek vertikálního zatemňovacího intervalu druhého půlsnímku jsou u HD signálů jiná.

Bohužel, nikdo neurčil, do kterých řádek by se u HD měl teletext ukládat. Řada přístrojů vkládá teletext do signálu, pak by mohl nastat problém. Nelze predikovat, co by udělaly set-top-boxy a televizory, kdyby dostaly u HD signálu teletext uložený podle SD normy. Některé by ho možná zobrazily dobře, ale nelze se na to spolehnout


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HD a teletext
PříspěvekNapsal: pát črc 26, 2013 10:53 am 
Offline
0000000
0000000

Registrován: pát lis 28, 2003 8:04 pm
Příspěvky: 274
Diky za vycerpavajici odpoved


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HD a teletext
PříspěvekNapsal: úte črc 30, 2013 10:08 pm 
Offline
0000000
0000000
Uživatelský avatar

Registrován: sob dub 09, 2005 9:23 pm
Příspěvky: 165
nutno doplnit, že existují HbbTV vysílání (třeba ČT), kde už lze teletext zobrazit i v HD...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz