Forum Kabelové televize Kadaň

Tady se můžete "vykecat" .....
Právě je sob dub 04, 2020 10:04 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: sob bře 19, 2011 11:32 am 
Offline
0000000
0000000

Registrován: sob bře 19, 2011 10:04 am
Příspěvky: 4
Dobrý den.
Zakoupil jsem si kartu do PC pro příjem DVB-C CableStar HD 2.
Prosím o radu jak naladit digitální nabídku DN-1.
V nabídce frekvencí není 186MHz na které DN-1 vysílá.
Jsou tam pouze frekvence 184500kHz a potom 191500kHz.
Nabídku DN-2 a DN-3 jsem bez problémů naladil.

[SATTYPE]
1=4000
2=Kabel (dvb-c)

[DVB]
0=106
1=50500,3,6900
2=57500,3,6900
3=64500,3,6900
4=71500,3,6900
5=78500,3,6900
6=85500,3,6900
7=92500,3,6900
8=99500,3,6900
9=107500,3,6900
10=114500,3,6900
11=121500,3,6900
12=128500,3,6900
13=135500,3,6900
14=142500,3,6900
15=149500,3,6900
16=156500,3,6900
17=163500,3,6900
18=170500,3,6900
19=177500,3,6900
20=184500,3,6900
21=191500,3,6900
22=198500,3,6900
23=205500,3,6900
24=212500,3,6900
25=219500,3,6900
26=226500,3,6900
27=233500,3,6900
28=240500,3,6900
29=247500,3,6900
30=254500,3,6900
31=261500,3,6900
32=268500,3,6900
33=275500,3,6900
34=282500,3,6900
35=289500,3,6900
36=296500,3,6900
37=306000,3,6900
38=314000,3,6900
39=322000,3,6900
40=330000,3,6900
41=338000,3,6900
42=346000,3,6900
43=354000,3,6900
44=362000,3,6900
45=370000,3,6900
46=378000,3,6900
47=386000,3,6900
48=394000,3,6900
49=402000,3,6900
50=410000,3,6900
51=418000,3,6900
52=426000,3,6900
53=434000,3,6900
54=442000,3,6900
55=450000,3,6900
56=458000,3,6900
57=466000,3,6900
58=474000,3,6900
59=482000,3,6900
60=490000,3,6900
61=498000,3,6900
62=506000,3,6900
63=514000,3,6900
64=522000,3,6900
65=530000,3,6900
66=538000,3,6900
67=546000,3,6900
68=554000,3,6900
69=562000,3,6900
70=570000,3,6900
71=578000,3,6900
72=586000,3,6900
73=594000,3,6900
74=602000,3,6900
75=610000,3,6900
76=618000,3,6900
77=626000,3,6900
78=634000,3,6900
79=642000,3,6900
80=650000,3,6900
81=658000,3,6900
82=666000,3,6900
83=674000,3,6900
84=682000,3,6900
85=690000,3,6900
86=698000,3,6900
87=706000,3,6900
88=714000,3,6900
89=722000,3,6900
90=730000,3,6900
91=738000,3,6900
92=746000,3,6900
93=754000,3,6900
94=762000,3,6900
95=770000,3,6900
96=778000,3,6900
97=786000,3,6900
98=794000,3,6900
99=802000,3,6900
100=810000,3,6900
101=818000,3,6900
102=826000,3,6900
103=834000,3,6900
104=842000,3,6900
105=850000,3,6900
106=858000,3,6900


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: sob bře 19, 2011 3:16 pm 
Offline
0000000
0000000

Registrován: ned zář 07, 2003 3:27 pm
Příspěvky: 142
Předpokládám, že používáš DVB Viewer:
1. Najdi adresář, kde jsou uloženy INI soubory s přednastavenými frekvencemi - já ho mám v C:\Documents and Settings\All Users\Data Aplikací\CMUV\DVBViewer\Transpponders.
2. V nalezeném adresáři vytvoř nový soubor, třeba s názvem ktkadan.ini (použij např. Notepad) a do něj nakopíruj následující obsah:
Kód:
[SATTYPE]
1=4000
2=KT Kadan

[DVB]
0=16
1=186000,0,6900
2=226000,0,6900
3=610000,0,6875
4=714000,0,6900
5=722000,0,6900
6=730000,0,6900
7=738000,0,6900
8=746000,0,6900
9=754000,0,6900
10=762000,0,6900
11=770000,0,6900
12=778000,0,6900
13=794000,0,6900
14=802000,0,6900
15=810000,0,6900
16=818000,0,6900

Je tam seznam frekvencí, které KT používá nebo hodlá používat pro DVB-C.
3. Při vyhledávání kanálů zvol do "Seznam transpond." nově vytvořený KT Kadan, nastav počáteční frekvenci 186000, koncovou 818000 a spusť "Prohledat rozsah".

_________________
Petr


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: sob bře 19, 2011 4:12 pm 
Offline
0000000
0000000

Registrován: sob bře 19, 2011 10:04 am
Příspěvky: 4
Dobrý den.
Používám DVBViwer TE2.
Udělal jsem to jak jste mi poradil, ale v seznamu Transpordérů se mi to neobjevilo.
Vašek.
Jedině že to okno je na ten seznam krátké a museli by se některé soubory vymazat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: ned bře 20, 2011 11:06 am 
Offline
0000000
0000000

Registrován: ned zář 07, 2003 3:27 pm
Příspěvky: 142
Pravděpodobně děláš něco špatně. Do jakého adresáře jsi přidal ten INI soubor? Doufám, že ne do Program Files, musí to být ve složce uživatelských nastavení (Document and Setings nebo Users). V dialogovém okně "Prohledat kanály" máš Typ příjmu: "Kabel"?
Já mám sice verzi DVB Viewer Pro, ale části pro ladění kanálů budou určitě ve všech verzích stejné.

_________________
Petr


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: ned bře 20, 2011 11:08 am 
Offline
0000000
0000000

Registrován: sob bře 19, 2011 10:04 am
Příspěvky: 4
No já to mám v Program files. Jinde ty ini soubory nejsou.
Asi to budu muset znovu nainstalovat jinam.
Vašek.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: ned bře 20, 2011 11:44 am 
Offline
0000000
0000000

Registrován: sob bře 19, 2011 10:04 am
Příspěvky: 4
Tak jsem to nainstaloval znova a povedlo se to. Velký dík za pomoc.
Vašek. :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: ned dub 17, 2011 2:34 pm 
Offline
0000000
0000000

Registrován: ned dub 17, 2011 2:07 pm
Příspěvky: 2
Měl jsem stejný problém s naladěním DN1. Informace zde uvedené mi moc pomohly a už jsem to naladil taky :lol:
*.ini soubor mám nyní umístěn v: c:\Program Files\DVBViewer TE2\Transponders\, ale po pouhém zkopírování ten soubor při rozbalení nabídky "skenování kanálů" a "Seznam transpodér" nebyl vidět. Musel jsem DVB Viever TE2 odinstalovat a znovu nainstalovat a po opětovném zkopírování souboru už tam vidět byl.
Mám CPU AMD Athlon 64 X2 4200+ a obraz je opravdu vynikající. U programů v HD se však obraz po několika sekundách vždy na chvilinku zasekne - předpokládám, že je to právě slabým procesorem (výrobce uvádí pro sledování HDTV IntelP4D830 nebo Athlon x2 min 2 x 3,0 GHz).

Když postím zvuk z počítače do zesilovače, je v reproduktorech slyšet brum. Řešil jste někdo tento problém(doporučení kvalitní zvukové karty)?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: pon dub 18, 2011 10:56 am 
Offline
0000000
0000000

Registrován: ned zář 07, 2003 3:27 pm
Příspěvky: 142
bandito píše:
... U programů v HD se však obraz po několika sekundách vždy na chvilinku zasekne - předpokládám, že je to právě slabým procesorem...

Ano, to je pravděpodobné, já mám výkonnější procesor a HD programy jsou zcela plynulé.

bandito píše:
...Když postím zvuk z počítače do zesilovače, je v reproduktorech slyšet brum. Řešil jste někdo tento problém(doporučení kvalitní zvukové karty)?

Kvalitnější karta nepomůže, příčinou brumu je pravděpodobně tzv. zemní smyčka, za kterou může rozdílný potenciál ochranného vodiče v zásuvkovém okruhu v bytě a potenciál pláště koaxiálního kabelu od KT. Řešením je zařadit do přívodního koaxiálu galvanický oddělovač.

_________________
Petr


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: úte dub 19, 2011 1:30 pm 
Offline
0000000
0000000

Registrován: ned dub 17, 2011 2:07 pm
Příspěvky: 2
Nějaké konkrétní doporučení galvanického oddělovače (značka)?
Na základě předešlého infa jsem ze zesilovače (receiveru) odpojil koaxiální kabel (pro příjem rádia) a brum se podstatně snížil. Když ještě současně odpojím cinch šňůru z TV do zesilovače (zvuk do repro) potom je zvuk ze zvukové karty bez brumu a naprosto dokonalý!!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Naladění PC karty CableStar HD 2
PříspěvekNapsal: stř dub 20, 2011 9:33 am 
Offline
0000000
0000000

Registrován: ned zář 07, 2003 3:27 pm
Příspěvky: 142
bandito píše:
Nějaké konkrétní doporučení galvanického oddělovače (značka)?...

Můžeš si vybrat:
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=Gal ... 0oddelovac
Já mám typ FM2-F (je na F konektory)

_________________
Petr


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz